KRASIVA.BG_LOGO_transparent
Search
Close this search box.
веждите

Перфектно оформените вежди могат напълно да променят вида на лицето ви. Трябва да знаете как да оформите веждите си точно както трябва. И точно както всички прически не подхождат на всички форми на лицето, същото се отнася и за веждите. Трябва да знаете коя форма е правилна за лицето ви и как да направите двете страни еднакви. Но преди да започнете да оформяте, нека видим какво ще подхожда на лицето ви.

Свързани: Как да сгъстите веждите по естествен начин?

За квадратно лице:

Меко заоблени вежди ще изглеждат добре за квадратна челюст. Формата на веждите ви не трябва да е с твърде остра чупка. Не ги карайте да изглеждат твърде кръгли – не ги скубете прекалено много и да създадете вежди с форма на дъга!

За кръгло лице:

Уверете се, че веждите ви са с изразена чупка. Тъй като на по-кръглото лице липсва дефиниция, идеално извитата вежда може да дефинира структурата на лицевата кост.

За дълго лице:

По-правата форма на веждите само с лека чупка помага да се балансира дългото лице. Дръжте извивката мека и ниска – високата, заострена извивка ще направи дългото лице да изглежда още по-дълго.

За сърцевидно лице:

Благодарение на дребната линия на челюстта и по-широката горна част на лицето, създайте форма, която е контролирана и никога гъста.

За овално лице:

Хората с овални лица трябва да се смятат за благословени. Няма правила за оформяне на веждите, освен да гарантирате, че получавате най-естествената и ласкателна форма.

За всички лица:

Докато инструкциите по-горе обясняват за формата на лицето, спазвайте следните съвети за оформяне на вежди за всички лица: Началото на веждите трябва да започва от моста на носа ви. Дръжте молив вертикално от двете страни на носната си кост и ще знаете откъде да започнете. И не скъсявайте веждите си. Опашката трябва да завършва поне близо до ъгъла на окото.

Маркирайте началната точка на веждите

След като вече знаете коя форма на вежди ще подхожда най-много на лицето ви, е време да се научите как да ги оформяте. Използването на пинсети е най-добрият вариант. Поставете пинсетата си вертикално по външния ръб на дъното на носа. Точката, в която се докосва до челото, е мястото, където трябва да започне веждата ви. С помощта на молив за очи начертайте вертикална линия, за да очертаете началото на всяка вежда и издърпайте косъмчетата, които падат между тях.

Прочетете още: Как да направите очите да изглеждат по-големи- част 1
След това крайната точка:

След това трябва да маркирате крайните точки. Поставете пинсетата под ъгъл към бузата си, така че единият край да е в долната част на носа ви, а другият край да е във външния ъгъл на окото ви. В идеалния случай веждата ви трябва да завършва на мястото, където пинсетата среща веждите ви. Отново го маркирайте с молива за очи и оскубете всички косми, растящи отвъд тази линия.

Колко дебели искате да бъдат

За да определите дебелината на веждите, използвайте молив за очи, за да начертаете линия от под най-пълната част на веждите до долния край на веждите. Уверете се, че следва естествената ви линия на веждите. Оскубете косъмчетата отдолу на линията. Веждите ви трябва да са между 0.7 см и 1.3 см в най-дебелите си части. За да направите правилната чупка , погледнете право в огледалото. Чупката трябва да достига връх над външния ръб на вашия ирис. Маркирайте тази точка с молива за очи и отстранете ненужните косъмчета.

Как се попълват вежди:

В наши дни е много обичайно да се използват моливи за вежди. Но не много жени знаят как да го правят правилно. За да попълните, първо изберете правилния цвят. Внимателно попълнете. След това с четка смесете цвета. И накрая, нанесете с четка прозрачен гел, за да оформите стърчащите косъмчета.

Последвайте ни във Facebook и Instagram.

Каква е твоята реакция?
Супер
Супер
3
Харесва ми
Харесва ми
8
Хаха
Хаха
0
Тъжно
Тъжно
0
Звезда
Звезда
6
Абсурд
Абсурд
0

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *