Перфектната форма на веждите според формата на лицето
Красота

Перфектната форма на веждите според формата на лицето

eva-longoria-forma-na-vejdi

Един сигурен начин да освежите лицето си е да се доверите на добрите стари пинцети. Добре оформените вежди карат лицето да изглежда естествено свежо. Но няма форма, която отива на всички. Перфектната форма на веждите е съпоставена с формата на лицето ви, която да диктува и какви да са ви веждите. Разгледайте звездните лица и намерете линията, която е подходяща за вас.

Перфектната форма на веждите – звездни лица

forma na vejdi cameron diaz

Триъгълна форма на лице

За тази форма на лицето, веждите трябва да са продълговати и да изпълват лицето, като така рамкират окото. Този тип вежди са подходящи и за широките чела, като ги стесняват визуално. Камерън Диаз е пример за продълговати вежди. Начина за постигане е да си вземете молив за вежди с един или два нюанса по-светъл от цвета на веждите ви и да нанесете от началото на веждата ви, до върха на извивката после от там до към края, като направите и малка извивка под нея.

forma na vejdi theron

Овално лице

Шарлийз Терон е представител на овалните лица. Перфектната форма на вежда при този тип лице е умерено висок връх, ако е на поставена по-високо, ще удължи излишно формата на лицето ви. Можете да я оформите, като поставите единия край на вашия молив за вежди в края на ноздрата и я насочите към зеницата. Там където веждата се пресича с молива трябва и да бъде вашата чупка. Попълнете с молив в цвета на веждите ви там.

forma na vejdi debra

Сърцевидно лице

Актрисата от „Уил и Грейс“, Дебра Месинг е с типичното сърцевидно лице. За него е подходящ умерено висок свод, който има чупка, чак към края. С тази форма на веждата се рамкира цялото око така, че да балансира с по-широкото чело. Чупката към края помага да се създаде по-висок ъгъл на веждата, като се запази сърцевидната форма на лицето. Оформете веждата в тази форма, като премахнете нежеланите косъмчета под върховата точка на веждите си. Попълнете веждите с молив от началото до към края и оформете чупката.

forma na vejdi eva mendes

Крушовидно лице

Горещата Ева Мендес е с вежди с по-висок свод, които се простират до външните краища на окото. Така създават илюзията за допълнителна широчина на челото. Така се балансира брадичката с тясното чело. За целта създадете на по-висока чупка, така ще се повдигнат и ще предадат по-тънка форма на лицето. След като направите формата я довършете с молив.

forma na vejdi nicole kidman

Форма на диамант

Никол Кидмън освен, че сияе като истински диамант, но и притежава лице с тази форма. За да си направите веждите съвпадащи с тази форма, трябва да си направите леко заоблени вежди, което да компенсира остротата на лицето. Направете ги равни в леко закръглена форма, а след това премахнете или отрежете косъмчетата по тази форма.

forma na vejdi perfektni

Кръгло лице

За подобна форма са ви нужни прави вежди с по-рязка чупка с повече острота. Вземете четка за вежди и срешете нагоре, след което премахнете излишните косъмчета под веждата, за да се създаде островърха дъга. След това дооформете с молив.

forma na vejdi sandra bulok

Правоъгълна форма

С лека чупка и продълговати вежди е актрисата Сандра Бълок. Високите драматични вежди ще усилят остротата в брадичката. Най-добре в случая е да изрисувате едва доловима чупка в края на веждата си и да не я променяте много от естествената и форма.

perfektnata forma za vejdi angelina

Квадратна форма

Перфектната форма на веждите в този случай представляват пълни вежди с леко заоблена дъга, за да омекотят ъгловатия вид на квадратно лице. Попълнете с молив само в облата част на веждата, след което минете и по другата част на веждата, за да уеднаквите цвета.