IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видове вежди и оформянето им

22 април 2014 14 01

Независимо дали веждите ви са плътни или редки, има трикове за оформянето им

Снимка: 25.media.tumblr.com

Снимка: 25.media.tumblr.com

Днес, когато чуем думата вежди, веднага в представите ни се изяснява образът на Кара Делевин. Факт е, че формата на нейните вежди постави нови стандарти в съвременната красота, но веждите са били еталон за привлекателно лице в продължение на много време преди това. Припомнете си лицето на Елизабет Тейлър или това на Брук Шийлдс, които имат перфектно изписани арки и са модни икони, които въздействат преди всичко с погледа си.

Тези от вас, които са благословени с безупречни форми на лицето, не са влизали в главоблъсканицата с избора на подходяща рамка, в която да оформят веждите. За всяка отделна форма съществува и определена техника за постигането ѝ. Независимо дали имате гъсти вежди или тънки косми, така или иначе трябва да им дадете посока и да ги „укротите“.

Основното правило за веждите е „те да бъдат сестри, а не близначки“. Това е водещото правило в грима за тях.

1. Груби и „хаотични“ вежди

Ако сте благословена с гъста и къдрава коса, вероятно веждите ви са последвали нейния пример. Важно е да ги опитомите с помощта на гел. Използвайте също и молив за вежди, който се доближава до техния естествен цвят. Нанесете гела, като го движите навън и по диагонал, за да фиксирате космите на мястото им. С помощта на четка фиксирайте най-горния ред на веждите, за да им придадете форма.

Лейтън Мийстър Снимка: Getty

2. Тънки и извити вежди

Ако сте прекалили с пинсетата (всички сме го правили) трябва да попълните липсващите зони, но така, че да не си личи. Препоръчваме ви да използвате сенки за вежди и четка. Нанасяйте цвета с четката върху линията на веждите и под нея, като я движите по диагонал на растежа на космите. Добре е да използвате и кремообразни сенки. С тях може да рисувате лесно върху кожата. Ако линията на веждите ви спира рязко, може да я разширите и да я удължите. Дорисувайте я успоредно на растежа на космите, но внимавайте с дължината – тя не трябва да излиза извън външния ръб на окото.

Ако веждите ви са извити като запетая, може да коригирате формата им. Направете линия, която да започва от точката им, която е най-близо до носа и я завършете в средата на арката в най-високата ѝ точка. Запълнете пространството между тази линия и веждите, така ще ги „изправите“.

Гуен Стефани Снимка: Getty

3. Вежди с оскъдна линия на космите

Целта ви е да ги „облечете“. Може би ще ви е трудно да решите откъде да започнете. Избягвайте да използвате гел или молив, а по-добре избирайте прахообразни продукти, с които по-лесно ще запълните пространствата. Така веждите изглеждат и по-естествени.

Използвайте четка с твърд косъм и правете с нея кратки щрихи, които имитират растежа на естествения ви косъм. Избирайте по-светъл нюанс за попълване на липсващите косъмчета и по-тъмен, за да придадете формата.

Деми Ловато Снимка: Getty

4. Прави и редки вежди

Това е една от най-често срещаните форми на вежди – права форма и косъмчета, които растат накъдето си искат. За да ги насочите в посоката, която искате, ви трябват гел и прахообразни сенки. Попълнете с гела местата, където липсват косми и отгоре ги оцветете със сенките за вежди. Започнете от външния ъгъл на веждите и внимавайте в оформянето на долния ръб. С къси сресвания с гребена оформете и горния ръб на веждите.

Робин Райт Снимка: Getty

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Веждичката ( преди 10 години )
Аз си ги оформям тип ВеждиРашидов!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )